Dit privacy beleid heb ik geschreven om helderheid te geven over welke gegevens van je worden verzameld en hoe de gegevens worden verwerkt en met welk doeleinde. Ook wordt toegelicht dat je als klant of cursist van Massage Doetinchem een aantal mogelijkheden hebt met betrekking tot de verwerking en het beheer van je gegevens. Alleen de informatie die nodig is voor het afnemen van een dienst, zoals massage of het volgen van een cursus, zal worden geregistreerd. Hieronder vind je de uitleg over alle punten die betrekking hebben op het beheer van privacy gevoelige gegevens.

Indien je vragen hebt, kun je contact opnemen met Wim Leunen van Massage Doetinchem

Privacy Verklaring Massage Doetinchem

Praktijk Massage Doetinchem, is gevestigd en kantoorhoudend op de volgende lokatie:

Hof van Brussel 11 te Doetinchem. Massage Doetinchem gaat zo zorgvuldig mogelijk om met je persoonlijke gegevens en zal deze niet aan derden verkopen en/of verstrekken. We verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

In deze Privacy Verklaring informeert Masage Doetinchem je over de manier waarop wij je persoonsgegevens verwerken en hoe je deze kunt wijzigen of daartegen in verzet kunt. Deze Privacy Verklaring heeft alleen betrekking op de diensten die door Massage Doetinchem worden aangeboden op www.Massage-Doetinchem.nl.

Artikel 1 Uitleg persoonsgegevens en specifieke doelen voor de verwerking daarvan

a. Welke gegevens verzamelen we?

Wanneer je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief, een massage of  andere behandeling wilt ontvangen, een contact- of inschrijf formulier hebt ingevuld, je aanmeldt voor een workshop of cursus of een aankoop hebt verricht of andere aanvragen doet voor één van mijn producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden je gegevens in te vullen. We verwerken alleen de gegevens die je zelf aan mij verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

– Voor- en achternaam

– e-mailadres

– Telefoonnummer

– Bedrijfsnaam

– Straat en huisnummer

– Postcode en woonplaats

– Geboortedatum

– Btw nummer

b. Met welk doel gebruiken we de persoonsgegevens?

De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

Je naam en e-mailadres gebruik ik voor het verzenden van (commerciële) nieuwsbrieven (max. 8 keer per jaar) en retargeting voor Facebook advertenties. Ik doe dit alleen met de gegevens die ik verkregen heb als je je inschrijft voor mijn ‘Inspiratie, tips en laatste nieuws van Uit Handen’, of als je tijdens de behandel intake aangeeft deze nieuwsbrief te willen ontvangen. Uiteraard worden niet de gegevens gebruikt die via ons contact-formulier of per e-mail zijn binnengekomen. Ik sla deze gegevens op in het e-mail systeem van MailChimp; bij inschrijving via de website krijg je een e-mail om je inschrijving nogmaals te bevestigen.

– Je naam, adresgegevens en e-mailadres gebruik ik voor het versturen van facturen.

– Je naam en adresgegevens gebruik ik voor het versturen van een bestelling.

– Je naam, e-mailadres, adresgegevens, telefoonnummer gebruik ik voor intakeformulier en cliëntendossier of bij massage aan huis.

– Je naam, e-mailadres, adresgegevens, geboortedatum, telefoonnummer gebruik ik voor inschrijving voor een cursus of workshop en het deelname certificaat

– Je voor- en achternaam en e-mailadres die je invult bij het contactformulier, worden gebruikt om te antwoorden op de contactaanvraag. Bij het contactformulier wordt gevraagd of je akkoord gaat met het Privacy beleid. Indien je een massageafspraak maakt of deel neemt aan een cursus, worden je gegevens vast gelegd. In andere gevallen worden je gegevens verwijderd binnen 3 maanden.

c. Jouw gegevens op Uit Handen

Wanneer je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief, een contact- of inschrijfformulier hebt ingevuld of een aankoop hebt verricht en in de toekomst geen e-mail van ons wilt ontvangen, kun je ten alle tijde weer uitschrijven door middel van de link onderaan de e-mail of door contact met ons op te nemen.

Je e-mailadres wordt dan meteen uit ons bestand verwijderd en zal niet worden bewaard.

Je naam en e-mailadres dat je opgeeft als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief wordt opgeslagen in mijn e-mailsysteem van MailChimp. Dit bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika.

MailChimp voldoet aan de veilige-havenovereenkomsten van de VS met de EU en Zwitserland, waarop toezicht wordt gehouden door het Amerikaanse Ministerie van Handel. Deze heeft betrekking op het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonsgegevens uit de EU-lidstaten en Zwitserland. MailChimp garandeert dat zij zich houdt aan de beginselen van kennisgeving, keuze, verdere doorgifte, veiligheid, gegevensintegriteit, toegang en handhaving. De naleving van dit privacybeleid wordt regelmatig getoetst door TRUSTe.  Meer informatie over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

d. Boeken van een massage, deelname aan workshop/cursus of het plaatsen van een bestelling

We gebruiken de door jou aangeleverde gegevens om gemaakte afspraken en inschrijvingen te bevestigen en/of bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. We zullen je gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken.

Bij een aanvraag per telefoon, e-mail of bij de intake zal ik éénmalig een e-mail sturen of een handtekening vragen op het intake formulier om toestemming te vragen je persoonlijke gegevens te bewaren. Bij het invullen van een on-line contact- of inschrijfformulier dien je het vakje aan te vinken dat je akkoord gaat met het Privacy Beleid. Dit om te voldoen aan de Wet AVG.  Bij geen toestemming worden deze gegevens aan het einde van elke maand verwijderd. Op de desbetreffende formulieren wordt dit ook aangegeven. Geef je wel toestemming dan sla ik deze gegevens op, en neem je op als contactpersoon in mijn e-mailsysteem (je zult géén nieuwsbrief ontvangen tenzij je dit schriftelijk aangeeft).

De  gegevens die ik opsla zijn:

– Voor – en achternaam en telefoonnummer, bij het maken van een massageafspraak. Mocht ik je op het laatste moment gewijzigde informatie over je afspraak of cursus/ workshop willen doorgeven, dan doe ik dit op bepaalde momenten ook telefonisch.

– Naam, adres, postcode en woonplaats, bij het uitschrijven van een factuur of om jouw bestelling af te leveren aan de juiste persoon.

– E-mailadres, bij elke massage aanvraag( per e-mail), het boeken van een workshop of cursus, ontvang je van ons een bevestiging per e-mail.

– Naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mail adres, geboortedatum t.b.v.  deelnamebevestiging, facturering en deelnamecertificaat voor de Lomi Lomi Massagecursus.

Artikel 2. Privacy cliëntendossier

Jouw Privacy

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als je behandelend masseur, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO.  Je dossier bevat aantekeningen en gegevens over je fysieke en evt. emotionele gesteldheid, uitgevoerde behandelingen, adviezen en oefeningen ed.. Ik doe mijn best om je privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat ik: zorgvuldig om ga met je persoonlijke gegevens, er voor zorgen dat onbevoegden geen toegang hebben tot je gegevens. Als je behandelend masseur heb ik als enige toegang tot de gegevens in je dossier.

De gegevens uit je dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met jouw expliciete toestemming.

Een klein deel van de gegevens uit je dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie, zodat ik een factuur kan opstellen en een inkomstenoverzicht kan bijhouden.

Als ik vanwege een andere reden gebruik wil maken van je gegevens, dan zal ik je eerst informeren en expliciet je toestemming vragen.

Gegevens in het mailsysteem worden 2 jaar na je laatste behandeling verwijderd. Naam en telefoonnummer blijven 7 jaar bewaard i.v.m. bewaarplicht voor de belastingdienst. En cliëntendossier wordt 15 jaar bewaard. Zie hiervoor ook Artikel 7. Bewaartermijn.

Artikel 3. Beveiliging persoonsgegevens 

Ik heb passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling van de website middels een SSL-certificaat en het opslaan van persoonlijke gegevens in een beschermde omgeving zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ik verwerk.

Artikel 4. Cookies 

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer 

Voor een zo goed mogelijke werking van de website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.

Facebook Advertentiecookies

Met jouw toestemming gebruiken wij, om advertenties beschikbaar te stellen cookies van Facebook (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions, Facebook Connect en Facebook Pixel). Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevante advertenties worden weergegeven.

Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier.

Google Analytics

Ook door onze statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Wij willen natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter willen wij jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd ( zo voldoen ook zij aan de nieuwe wet AVG). Jouw IP-adres wordt gemaskeerd zodat we je niet persoonlijk kunnen herleiden. Verder is er een verwerkingsovereenkomst getekend met Google en zijn de instellingen dusdanig aangepast dat er geen data worden doorgestuurd voor aanvullende Google-diensten. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Dingen die je altijd kunt doen:

Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser.  De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.

Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden

Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein.

Zie bijvoorbeeld de toelichting van de Consumentenbond; Cookies uitschakelen.

Artikel 5. Reacties op berichten

Als je een reactie plaatst op mijn berichten zal alleen je naam zichtbaar zijn op de site. Je e-mail adres wordt opgeslagen in mijn WordPress omgeving. Dit e-mail adres gebruik ik niet, op geen enkele wijze.

Artikel 6. Social Media

Ik wil het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons.

Van de volgende Social Media Platforms heb ik de buttons geplaatst. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vind je de verschillende privacy verklaringen:

Facebook

YouTube

LinkedIn

Twitter

Google Plus

Links

Op deze website zal je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten praktijkuithanden.nl om. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijs ik  hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Artikel 7. Bewaartermijn

Ik bewaar je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor mijn e-mails, zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem worden verwijderd.

De gegevens in mijn boekhoudsysteem bewaar ik tenminste 7 jaar, onder andere om aan al mijn wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door mij verwijderd.

De gegevens voor het cliëntendossier bewaar ik ten minste 15 jaar.

De bovenstaande termijn geldt, mits er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Artikel 8. Rechten

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna ik je gegevens niet meer zal verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van mijn gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens ik van jou verwerk  dan kun je een schriftelijk inzageverzoek indienen.

Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je mij schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen.

Ik zal je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek aan mij e-mailen via info@massage-doetinchem.nl

Artikel 9. Aansprakelijkheid Massage Doetinchem

Massage Doetinchem heeft geen zeggenschap over het eventuele gebruik door derden van uw persoonsgegevens. Deze Privacy Verklaring heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die Uit Handen verwerkt ten behoeve van www.massaghe-doetinchem.nl.Uit Handen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites of diensten van derden.

Artikel 10. Wijzigingen

Ik behoud ten alle tijden het recht mijn privacy beleid te wijzigen.

De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

Laatst gewijzigd 9 juni 2018.