Massage Doetinchem

Bij Massage Doetinchem ervaar je een heerlijke en super ontspannende lomi lomi massage.

Laat je meevoeren op de klanken van ritmische Hawaiiaanse muziek en liefdevolle aanraking naar een volkomen relaxte toestand: je ontlaadt je opgehoopte mentale en emotionele stress.

Je wordt gemasseerd met dans-achtige bewegingen op het ritme van de muziek, waarbij de masseur ook met warm ingeoliede onderarmen masseert. Hierdoor krijgt de massage een karakter van golvend water.

Lomi lomi staat voor flow, verbinding, gronding en connectie met je hart en je adem (Hawaiiaans: “Ha”), zodat je je diep kunt ontspannen.

Tijdens de massage wordt je lichaam bedekt met een laken, waarbij het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt onbedekt is. Je kunt eventueel een slip of BH aanhouden, dat gaat wel ten koste van lange strokes. Makkelijke wergwerp-slips worden ter beschikking gesteld.

De volledige Lomi lomi sessie kost 95 Euro duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Een welness/ontspannings massage kost 80 Euro duurt ongeveer anderhalf uur.

Bij Massage Doetinchem verloopt een massage als volgt:

Intake:

Eerst krijg je een (korte) intake, die bestaat uit:

 • voelen hoe het met je gaat;
 • komen tot een intentie;
 • eventuele zaken waar de masseur rekening moet houden, zoals blessures, medicijngebruik, etc;
 • je ervaring met massage;
 • wat je qua tempo en diepte fijn zou vinden;
 • toelichting van de stappen in de lomi lomi massage:

Massage:

-Buikligging

 • positionering van de benen en omslagdoek;
 • wennen aan de aanraking;
 • integreren van je intentie in de massage
 • inolieën lomi lomi stijl: lange strokes, warme olie;
 • verschillende strokes;

-Rugligging

 • inolieën lomi lomi stijl;
 • verschillende strokes;
 • naar wens: buikmassage;
 • naar wens: gezichtsmassage terwijl je comfortabel ingepakt bent in de omslagdoek;

-Afronding

 • energieverdeling;
 • na de massage krijg je een glas water,
 • worden je voeten droog gemaakt om uitglijden te voorkomen en
 • kun je op tafel rustig bijkomen.

Advies en afscheid

 • om de massage door te laten werken en in ontspannen stemming te blijven: plan niet teveel na de massage, drink meer water.

Ervaringen

“Massage Doetinchem geeft veel meer dan een massage!
Door de sfeervolle kamer, de mooie achtergrondmuziek en vooral
omdat Wim door zijn brede opleiding allerlei verrassende technieken aan de massage  toevoegt.
Heerlijk!

Mijn intentie voor de massage was ontspanning.
Nou dat is zeker gelukt…  mede ook omdat ik me bij Wim helemaal veilig voel.
De sessie duurde ruim anderhalf uur en in de tweede helft waren er momenten dat het helemaal stil werd in mijn hoofd.
In ontspannen en blije stemming reed ik naar huis.”

Ruth uit Westervoort

“Bij Massage Doetinchem een heerlijke massage ontvangen.

Wat een heerlijke handen heb je, Wim.
Zwierend, stevig en integer deed je vakkundig een lomi lomi massage met een cansion en speelse elementen.

Hoe fijn wil je het hebben… alles schudt en borrelt en tintelt na…  ik heb inmens genoten … dank
xxx

Marieke uit Amersfoort

“Bij Massage Doetinchem heeft Wim mij een Tropische Flow Ontspannings – lomi lomi massage gegeven. Deze masseur besteed veel aandacht aan de voorbereiding; dit geeft mij het gevoel volledig welkom te zijn. Op een warme manier zoekt Wim de afstemming en maakt connectie.

De massage voelde erg ontspannend en heeft ervoor gezorgd dat ik even alle dagelijkse beslommeringen kon loslaten om in mijn gevoel te zakken. Na afloop voelde ik me heerlijk loom en heb daarna, hel bijzonder in verband met mijn slaapproblemen, een hele goede nachtrust gehad!”

Debora uit Doetinchem

“Bij Massage Doetinchem heb ik een lomi lomi massage ontvangen. Geen idee wat lomi lomi nou kon zijn, maar alle vertrouwen in Wim.

De massage bleek mooier dan ik had gedacht: de frisse praktijkruimte, de rustgevende muziek en de juiste druk tijdens de massage zorgden voor mij voor een uniek uitje!
Bijzonder was wel dat ik veel last had van mijn onderrug en dat deze pijn na de massage vrijwel geheel was verdwenen!
Massage Doetinchem kan ik daarom van harte aanbevelen voor mensen die op zoek zijn naar een integere en prettige masseur!”

Karin uit Doetinchem

“Als ADHDer is rust in mijn hoofd en lichaam een zeldzame aangelegenheid.
Ik heb van Wim een massage mogen ontvangen.

Mijn eerste indruk is zeer professioneel: de massage dient niet enkel voor lichamelijke ontspanning maar ook mentaal zoals hij vertelde. Hij legde alles rustig uit en gaf mij alle gelegenheid in privé op de tafel te gaan liggen.

De massage was heerlijk ontspannend voor zowel lichaam als geest. Het loslaten ging nog wat moeilijk, maar dat komt de volgende keer wel goed. Dat ligt meer aan mij dan aan Wim, want Wim is de rust zelve en pakt alles rustig aan. Hij neemt écht de tijd.

Tevens is merkbaar dat hij verschillende technieken beheerst: hij past zijn techniek aan op momenten dat dat nodig is voor het doel waarvoor ik bij hem kom omdat deze dan nét wat beter passen.

Na de massage reed ik met een volledig leeg hoofd en ontspannen lichaam naar huis. perfect! Bedankt Wim!”

Elles uit Leerdam

“Ik heb een Lomi lomi massage van Wim ontvangen en heb erg genoten van deze massage met veel warme olie.
Wim geeft de massage mooi afgestemd, zorgde dat ik ondanks nekklachten goed kon liggen en checkte af en toe of de diepte waarmee hij masseerde goed voelde.

De rust die hij uitstraalde en de tijd die hij nam maakte dat ik heerlijk kon ontspannen, ook stond hij open voor de door mij gegeven feedback.

Kortom een fijne professionele massage, zeker aan te bevelen.”

Grace uit Zwolle

Praktisch

Massage Doetinchem is aan huis gevestigd op de eerste verdieping, er is geen lift.

Je hoeft zelf niets mee te nemen.

Natuurlijk ben je bij een massage vooraf fris en schoon.
Neem, voor na de massage, kleding mee die niet gevoelig is voor olie.

Massage Doetinchem – Lomi Lomi massage
Achtergrond

Verbinding en balans

De lomi lomi massage is een complete massage, die lichaam, psyche en gevoel, op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak met elkaar verbindt en in balans brengt. Aanwezige stress kan zo makkelijk worden losgelaten. Het heeft een diepe werking op ontspanning van de spieren en het zenuwstelsel en het activeert het lymfesysteem.

De flow/het stromen

De lomi lomi massage zorgt er voor dat vitale energie naar elke plek in het lichaam kan stromen. Doordat het lichaam telkens in één vloeiende beweging wordt aangeraakt komen eventueel opgehoopte spanningen vrij en wordt een balans en goede gezondheid gestimuleerd. Typerend voor de lomi lomi massage is het masseren met het zachte deel van de onderarmen en de doorgaande flow. Deze massage techniek weerspiegelt de ritmische beweging van kabbelend water, sprankelende watervallen en krachtige oceaangolven. Ook de elementen vuur, aarde en lucht zijn op hun eigen wijze in de massage verweven. Het lichaam en het zenuwstelsel worden rustig en komen weer in hun eigen natuurlijke ritme waardoor het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken.

Geschiedenis Lomo Lomi massage

De Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaii. Lomi betekent letterlijk “kneden”, “drukken”, “wrijven”; het woord werd oorspronkelijk gebruikt om aan te geven hoe eten bereid was (bijv. Lomi vis). Deze naam wordt in tweevoud, Lomi Lomi, gebruikt voor de massagevorm die veel meer is dan alleen kneden en veel meer dan alleen een massage. Het is een helingsritueel dat over vele generaties in Hawaii en door verschillende families is doorgegeven van generatie op generatie. Op elk eiland van Hawaii, zelfs in verschillende families, ontstonden verschillende Lomi Lomi stijlen.

Elke stijl heeft als uitgangspunt om het zelfgenezend vermogen te activeren: de Lomi Lomi massage werkt op het niveau van lichaam, ziel en bewustzijn.

In het westen is de Temple Style, waarbij de vloeiende, doorgaande strijkingen kenmerkend zijn, het meest bekend.

Deze Temple Style Lomi Lomi is ontwikkeld door Kahu Abraham en is ook veelal te boeken bij de grotere Wellness centra. Echter gaat hier vaak de intentie en diepte van de ervaring verloren. Bij een traditionele Lomi Lomi Massage daarentegen wordt de ruimte energetisch voorbereid en wordt er respectvol gewerkt met chants (lied), massage, visualisatie, intentie en integratie . Het geheel maakt de Lomi Lomi Massage tot een bijzondere en transformerende ervaring.

Lomi Lomi en Huna

Lomi Lomi Massage is van oudsher sterk verbonden met de Hawaiiaanse variant van sjamanisme en spiritualiteit, Huna genaamd. Het richt zich op het herstellen van de eenheid in jezelf en van de eenheid tussen jou en je omgeving. De massage brengt je energiestroom en het herstel van je innerlijke balans op gang.  Het werkt door op het niveau van je onbewuste: de sessie omzeilt je cognitieve brein, waardoor er op een dieper niveau veranderingen plaats kunnen vinden op het gebied van gedrag, hoe je situaties ervaart, etc.

© Massage Doetinchem